Comparația este o hoață de fericire..

Ideea ca esti unic si deci incomparabil poate fi greu de digerat dar si mai greu de aplicat.

Accept ca sunt unic dar parca sa nu ma compar?..pai si unde e toata distractia?…

Distractia apare atunci cand te compari cu cineva zici tu mai jos decat tine…ceea ce este o falsa parere…o judecata simplista…nu poti fi obiectiv referitor la nivelul cuiva!

Nu stii tu truda si munca din spatele acelei persoane, felul in care a ajuns la performanta si daca nu a ajuns, iarasi nu stii tu de ce nu a facut.o…

Si totusi atunci cand te compari cu cineva care dupa standardele tale (subiective) se afla pe o scara ierarhica mai joasa asta te face sa te simti bine. “Eu sunt mai frumoasa”..”Eu am o masina mai luxoasa.”…”Eu scriu mai bine si am mai multi followeri.”..Sigur ca aceste standarde sunt complet acceptate de societatea in care traim si ne ghidam viata si linistea dupa ele.

Problema apare atunci cand te compari cu cineva mai frumos, mai destept, mai bogat sau mai cunoscut. Pentru ca cine se compara adica 99%din populatie o face in ambele directii.

Te bucuri de succesul tau, de viata ta,de tunsoarea ta si ce te faci ca apare altcineva care fara nicio intentie iti da socotelile peste cap..

Dintr-odata nu ti se mai pare ca esti la fel de frumoasa sau poate nici macar asa de desteapta..sigur ca oricand se poate mai bine..si evident ca nici nu te mai simti atat de bine si mai evident va fi faptul ca asta se va vedea pe fata ta..Te uiti in oglinda si se vede deja?  Stiu, crede-ma ca scriu din experienta.

M-am razboit cu comparatia si inca o fac…e o hoata de bucurie si fericire si vreau sa o scot din viata mea..aproape ca am reusit sa o scot pe usa afara dar mai e inca cu un picior in sufletul meu.

E greu sa scapi de un obieci format si educat din prima zi de viata…pana si la maternitate copiii sunt comparati si notati…si fereasca dumnezeu sa ai un copil de nota 9…pai stigmat pe viata si pentru tine si pentru mama…”doamne pai nici la nastere nu ai luat 10?!”..slabe sanse sa devii cineva..:))

Iesi de la coafor, aranjata si te simti ca o papusa…ghinion..pe scara urca o alta papusa..sigur ea are alta culoare la par dar ce conteaza ca oricum e mai frumoasa decat a ta…si e si mai inalta fir.ar..:))

Si o tinem asa zi de zi comparandu-ne pentru orice cuvant spus, pentru orice haina sau pantof cumparat,pentru orice barbat sau femeie din viata noastra.  Si te intrebi unde e fericirea de dinainte de a iesi din coafor? Unde e fericirea de acum 20 de minute cand te gandeai ca esti super tare si ca ai reusit sa iti atingi targhetul luna asta? Pai iti spun eu…ti-a furat-o comparatia!

Dar exista si remediu…cand iti vine in minte sa te compari aminteste-ti ca tu esti una si ca ceea ce ai tu nu mai are nimeni…si ca frumusetea ta este a ta si este unica, si ca inteligenta si farmecul iarasi sunt ale tale si ca sunt unice…fiecare are altceva,nimeni nu are ce ai tu cum nici tu nu ai ce au altii!! Si e minunat! Nu ne putem plictisi niciodata!!

Antreneaza-te sa ai rabdare sa cunosti fiecare om asa cum este el…fara  sa il judeci dupa primele 5 cuvinte spuse..”asta e mai destept sau nu ca mine…asta e mai citit sau nu ca mine..”

Studiaza si vezi ce poti sa iei bun de la omul respectiv? Ce anume iti place sau nu la el? Stii ca ceea ce nu iti place la el se reflecta in tine da? Stii de fenomenul de oglinda care iti arata din ceilalti oameni partea ta de umbra sau de lumina da? Si  stii ca atunci cand nu suporti ceva anume la cineva este pentru ca exista in partea ta de umbra si nu ai acceptat inca asta da?

Da toti avem si o parte de umbra si cum spune cineva foarte drag mie “nimeni nu e sfant, Iisus a fost doar unul!”…

Asadar incepeti saptamana FARA comparatii si bucura-te de tine, de cei frumosi si iubiti din viata ta, de ceea ce ai si chiar si de ceea ce vei avea!

Darul lui Dumnezeu pentru tine esti TU cu tot ceea ce ai si nici nu stii ca ai…descopera-te mereu si apreciaza tot mai mult omul care afli ca esti..si daca iti place continua tot asa…daca nu, atunci schimba ce nu iti place si da-ti voie sa fii fericita!

Si cand apare comparatia alung-o cu unicitatea ta!! 😉

 

 

Catalina

Leave a Reply