Cine Esti TU Fara Bani?

Ti-ai adresat  vreodata intrebarea asta?

Situatii in care te-ai fi putut gandi la asta au fost sigur…

Toti avem in viata momente in care suntem bine sau foarte bine din punct de vedere financiar, si momente in care ai impresia ca banii te ocolesc de-a dreptul…

Aminteste-ti acum unul din acele momente in care situatia ta financiara iti dadea emotii si toate calculele pe care le faceai iti dadeau cu rest…:)

Asta pentru ca vreau sa facem un exercitiu de memorie, de constientizare si de acceptare.

Am cunoscut de-a lungul timpului oameni cu educatie financiara foarte diferita…pentru unii, banii nu contau deloc si puteau fi fericiti fara ei (chiar erau), am cunoscut de asemenea oameni care vorbeau doar in cifre si despre cat a costat fieare lucrusor din casa lor si care nu puteau dormi decat in paturi care costau de la cateva mii in sus…

Am cunoscut de asemenea oameni care aveau foarte multi bani dar care nu vorbeau despre asta, desi ar fi putut sa isi creasca stima de sine laudandu-se cu masinile din garaj, cu banii din seif si cu averea care zacea in casa lor prin toate obiectele de valoare pe care le detineau…oamenii acestia inafara de bani aveau si cultura..asta uitasem sa mentionez!

Revenind la exercitiul nostru…aminteste-ti te rog perioada in care desi initial fusesei obisnuit cu un stil de viata acum te vedeai nevoit sa renunti la anumite dorinte, tabieturi doar pentru ca nu ti le mai permiteai…

Cat de des strangeai din dinti? Cam de cate ori pe zi iti promiteai ca nu o sa mai treci niciodata prin asa ceva? Ai si plans? Te-ai si infuriat? Pe cine?

Dupa ce a trecut perioada de negare, apoi cea de durere, a venit intr-un final (sper) si perioada de acceptare in care ai stiut ca este o perioada pe care o vei trece cu bine si ca vei ramane si cu o lectie invatata..

Ce ma intereseaza sa stii insa, sunt gandurile ce le-ai avut in acea perioada? Cine erai TU fara sa ai bani in acea perioada? Care iti era nivelul stimei de sine? Cat credeai ca valorezi? Ce gandeai despre tine? Cum te raportai la tine si la ceilalti? Care iti era starea de spirit? Disponibilitatea?

Femeile au provocarile lor ca si barbatii..femeile vor in fiecare saptamana la cosmetica sau macar o data pe luna la coafor..

Cine erai tu draga mea, atunci cand nu iti mai permiteai aceste dorinte? Nu sunt nevoi pentru ca toate acestea le poti face si acasa daca situatia ti-o impune..la coafor mergi in special pentru starea emotionala pe care o dobandesti pentru ca stai pe scaun si pleci aranjata fara sa misti un deget..:))

Exista situatii in care banii nu erau facuti de tine, poate ca te-ai agatat de un barbat care sa iti satisfaca toate dorintele?…Nu mai este EL acum? Foarte bine..ti-ai ramas TU tie..Deci, cine esti tu draga mea fara banii lui? Este o buna ocazie sa afli asta..

Sau poate tu, dragul meu, ai o mama, iubita sau sotie care te intretine in acest moment? Ce gandesti despre tine? Cum planuiesti sa treci de perioada aceasta? Care iti este stima de sine?

Indraznesti sa spui chiar tot ce te deranjeaza? Sau mai faci si compromisuri?

Oare nu ar fi benefic ca fiecare dintre noi sa inteleaga odata pentru totdeauna ca singura persoana  pe care  este nevoie sa te bazezi in permanenta esti chiar TU?!

Ai un iubit care te sustine financiar? Vrea ceva la schimb…e absolut normal!!

Ai parinti care te sustin financiar? Atunci nu pretinde sa fii independent, au pretentii si este de asemenea absolut normal!!

Mai bine ti-ai raspunde la intrebarile de mai sus, si ai accepta ca TU poti fi creatorul vietii tale atunci cand vei intelege ca nimeni nu este responsabil de nimic pentru tine, atunci cand vei renunta la asteptari inutile si atunci cand vei intelege ca este important sa te cunosti pe tine si fara bani, si fara masini, si fara mers la cosmetica saptamanal, si fara haine cu etichete scumpe si materiale ieftine, si fara prieteni, si fara familie, si fara iubit…insa mereu cu tine!

TU esti persoana care vei fi mereu langa tine!

Uita-te in toate oglinzile, sterge-le sa sclipeasca pentru a putea vedea cat mai clar, “demachiza-te” de masti, deschide ochii mari si vezi ce e inauntru!

Cunoaste-te oricum, dezbracat de haine si de masti..

Cine esti TU de fapt?

 

 

Catalina

Leave a Reply