Cei Mai Importanti Oameni Pentru Tine!

Un mare Om zice asa:” Vrei sa afli cine esti? Vrei sa afli ce iti doresti de la viata? Vrei sa stii cum vor evolua lucrurile pentru tine?…Atunci noteaza cele mai importante 5 persoane din viata TA si vei afla raspunsul, pentru ca TU esti suma celor 5 persoane”….

Unii noteaza cele 5 nume pe o foaie…si apoi stau si se gandesc bine..

Altii nu noteaza nimic pentru ca isi gasesc scuze sa nu o faca…Si nici nu mediteaza pentru ca zic ei nu au de ce sa o faca…

Si totusi DE CE sunt acesti oameni atat de importanti in viata TA?

Pentru ca sunt oamenii cu care iti petreci cel mai mult timp, sunt cei cu care iti impartasesti visele, dorintele, sperantele..

Sunt cei care te incurajeaza sau NU..

Sunt cei care iti spun ” DA poti sa o faci!…sau NU nu poti sa o faci, nu vei reusi, nu e o idee foarte buna.”

Sunt cei care totodata iti vorbesc despre planurile lor marete sau nu, despre principiile si idealurile lor.

Mai este o vorba care mie imi place mult…” Spune-mi cu cine iti bei cafeaua ca sa iti spun cine esti!”

Se refera la aceleasi principii.

Oamenii din jurul nostru sunt extrem de importanti pentru noi si ne influenteaza viata intr-un mod esential.

De asta atunci cand te hotarasti sa faci o schimbare in viata ta uneori este necesar sa renunti si la anumite persoane.

Este necesar sa iti asculti vocea interioara si intuitia si sa accepti ca anumiti oameni nu au ce sa caute in viata ta.

Multumeste-le in gand  pentru relatia pe care ati avut-o pana in acel moment, pentru lucrurile bune pe care le-ati avut de daruit unii altora, si da-le drumul. Calatoria lor alaturi de tine sau a ta alaturi de ei s-a incheiat.

Si tot asa nu vei mai accepta sa te intalnesti cu oameni cu care nu vrei sa o faci dar din obligatie sau din sentimentul ca “asa trebuie”, te vei intalni totusi. Si apoi nu intelegi de ce esti trist, sau furios si frustrat…

Gaseste acei oameni care te fac sa te simti bine, care iti umplu sufletul cu bucurie si energie pozitiva, acei oameni cu care tu ai vrea sa semeni..

I-ai ca model pe unii dintre ei…o perioada…si invata de la ei atitudinea care iti place..

Invata de la ei cum fac sa fie fericiti..si apoi incepe sa faci si tu la fel..

Renunta la oamenii care iti iau toata energia buna din tine…renunta la cei care te fac sa te simti vinovata, rusinata, nu indeajuns de buna sau cei care pur si simplu nu te fac sa te simti bine..

Sunt genul de persoane care te vor trage in jos, care nu te vor incuraja niciodata pentru ca este foarte adevarat, succesul TAU poate fi greu de acceptat pentru multi dintre cei de langa tine!!

Atunci cand cineva din anturaj are succes de orice fel, ceilalti raman fara scuze. Iar oamenii isi gasesc tot felul de scuze pentru care nu fac multe in viata lor…

Iar TU acum le arati ca se poate, ca TU ai putut…si pentru multi dintre ei va fi greu de acceptat..

Plus ca vor considera ca te-ai schimbat…si normal ca te-ai schimbat..ai evoluat. Nu te rusina de asta..nu te scuza…stai dreapta si bucura-te tu in primul rand de succesul tau!! Da, te-ai schimbat, esti un om care a castigat o noua experienta, un om care a parcurs niste pasi, un om care a indraznit sa iasa din zona lui de confort si sa faca ceva concret pentru viata lui!

Iar cei din jur care sunt deranjati de asta, este clar ca nu au ce cauta in viata ta.

Accepta in jurul tau doar oamenii care se bucura pentru tine, oamenii care te incurajeaza, care te fac sa fii mereu mai bun si care te accepta cu adevarat indiferent de cum esti.. Stiu sunt foarte rari acesti oameni…si putini…

Insa decat sa ai multi in viata ta si totusi tu sa simti ca sunt putini…mai bine sa fie cativa dar sa iti umple viata si sufletul de bucurie!

Iubeste-te indeajuns de mult pe tine incat sa nu primesti in viata ta decat acei oameni care iti aduc un plus de fericire si valoare.

Primeste-i in viata ta doar pe cei care impartasesc cu tine vise si idealuri comune!

Asadar, ai facut lista?

FA-O…

Si vezi ce influenta are fiecare dintre cei din lista asupra ta…

Si apoi ia o decizie buna pentru tine!!

 

 

 

 

 

 

 

Catalina

4 Comments

  1. Foarte frumos. E o incantare sa citesti despre asa ceva.

  2. Frumos spus. Cu cât avansez mai mult în carieră, cu atât mai puțin am oameni în jurul meu. Dar cei care îi am, sunt de neprețuit! 🙂

    • Asa e Lucian! La un seminar de dezvoltare ni s.a spus chiar asa ca atunci cand oamenii nu te mai plac si raman tot mai puțin, acesta este un semn al succesului! Sigur ca era sub forma de gluma, dar este chiar realitatea! Succesul e dureros pentru unii!

Leave a Reply